Protocol 'Samen veilig doorwerken' aangepast

24/08/2020

Onlangs is het protocol 'Samen veilig doorwerken voor sectoren Bouw & Techniek' aangepast aan de actuele ontwikkelingen. Wat is er veranderd?

  • De quarantaineperiode van twee weken is verkort naar tien dagen.
  • De richtlijnen voor het samen reizen zijn bijgesteld door de Rijksoverheid. Vanaf drie inzittenden is een niet-medisch mondkapje verplicht. Een reserveringssysteem is niet verplicht. Voor het bron- en contactonderzoek van de GGD moet een rittenadministratie worden bijgehouden.
  • De tekst omtrent ziekteverschijnselen, testen en thuisquarantaine is aangepast aan de gewijzigde tekst en richtlijnen van de Rijksoverheid.

Bekijk hier het overzicht van de recente wijzigingen.

Download hier de laatste versie van het protocol ‘Samen veilig doorwerken voor sectoren Bouw & Techniek'.

Helpdesk Corona Bouw & Techniek

VEBIDAK neemt samen met andere bouwsectoren deel in de Helpdesk Corona Bouw & Techniek. Zowel werkgevers als werknemers kunnen hier terecht met hun vragen over gezond en veilig doorwerken tijdens de coronaperiode. Kijk op www.helpdeskcorona-bt.nl of bel tijdens kantooruren naar telefoonnummer 085 – 0801544. U kunt ook via de website chatten met een medewerker of mailen naar info@helpdeskcorona-bt.nl.

De bij VEBIDAK aangesloten lid-bedrijven kunnen uiteraard ook contact opnemen met het VEBIDAK-bureau, telefoon (030) 606 32 38.