VEBIDAK ontvangt Belgische zusterorganisatie

24/01/2024

VEBIDAK onderhoudt een hechte band met de Belgische Vereniging van Aannemers van Dichtingswerken (BEVAD), tegenwoordig onderdeel van de bouwfederatie Embuild. Jaarlijks ontmoeten afgevaardigden van beide brancheorganisaties elkaar, afwisselend in Brussel en in Nieuwegein. Naast de uitwisseling van allerlei actualiteiten staat hun overleg altijd in het teken van één specifiek onderwerp. In de loop der jaren passeerden bijvoorbeeld de verzekerbaarheid van het aansprakelijkheidsrisico, recycling van bitumineus dakafval en de (door-)ontwikkeling van brandvrije materialen de revue.

Ditmaal was VEBIDAK de gastheer. In de ochtend van dinsdag 23 januari 2024 arriveerden namens BEVAD Yves Biesmans (voorzitter BEVAD), Dirk van Kerckhove (directeur Embuild Connect) en Lawrence Steen (adjunct-directeur Embuild Connect). Zij werden in gebouw Dakstede ontvangen door Jan van den Luitgaarden (voorzitter VEBIDAK), Huberto van der Schuit (vice-voorzitter), Cees Woortman (directeur/secretaris) en André van den Engel (adjunct-directeur).

 

Centraal thema was de opleidingsstructuur van de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbranche in Nederland. Na een inleiding door Karel-Jan Batenburg, directeur van TECTUM, bezocht het gezelschap de aanpalende praktijklocaliteiten van het opleidingsinstituut. Achtereenvolgens maakten de gasten kennis met de beroepsopleiding (in dit geval BBL-3) en de VakScan (= de korte cursus waarin de technische vakbeheersing van dakdekkers wordt getoetst). De schaalgrootte, de professionele uitvoering en de financiering van een en ander gaven volop stof tot vragen en discussie. Na een geanimeerde uitwisseling reisde de delegatie van onze zuiderburen in de namiddag huiswaarts.